Kevätretkelle lähtö oli 22.5. klo 9. Saavuimme ensimmäiseen etappiimme aamukahville Pioniin ja Piironkiin (linkki tässä)  Kärkölään. Vanhahtavien tavaroiden iloisessa myllerryksessä nautimme makoisat kahvit.

Sitten matka jatkui kohti Riihimäen Taidemuseota. Museolla meille oli opastettu kierros näyttelyssä Ajan muodot Suomalaista taidetta 1900-luvun alusta nykypäivään (linkki). Näyttely olikin erittäin laaja ja se antoi hyvän kuvan suomalaisesta taiteesta. Taulut ja veistokset olivat yhden keräilijän kokoelmana saatu museon perustaksi. Yllätyimme museon laajuudesta ja kauneudesta.

1274547027_img-d41d8cd98f00b204e9800998e                    Tässä kansa vaeltaa museon toiseen kerrokseen. Portaikon juuressa seisoo Taru Mäntysen veistos.

Sieltä jatkoimme kohti Lasimuseota, jossa ensiksi hyökkäsimme syömään - lasilautasilta tietenkin. Lasimuseo oli sekin suuri; jalat meinasivat väsyä itse kultakin. Katselimme museon esineistöä, jossa on kaunis läpileikkaus lasituotannosta Suomessa ja monenlaista lasidesignia. Erikseen oli isossa salissa värikäs näyttely SUOMEN LASI ELÄÄ 6 , Suomalaista lasia vuosilta 2005–2009. Ja kolmannessa kerroksessa oli  MARJA SUNAn näyttely - ELÄMÄNI MATERIAALIT JA MUODOT, jossa oli lasiteoksia, vaate- ja paperiveistoksia sekä koruja. Tyytyväisinä lähdimme takaisin kotiin.