Järjestämme teatteriesityksen Iitti Esillä -päivän iltaan:  PÄÄLLYSTAKKI, esittäjänä Kouvolan Kesäteatteri ry. Päivä on la  27.8.2011, aika on klo 18 ja paikka Ravilinna. Näytelmä on täyspitkä, väliajalla on Taideseuran kahvio.

LIPUT:  aikuiset 10 €,  eläkeläiset ja lapset 5 €.

Näytelmä: Päällystakki on hauska satiiri ajankohtaisesta aiheesta - työelämän muutoksista. Kuinka tavallinen työntekijä voi kestää suuria muutoksia ja haasteita työelämässä? Miksi elämässä on niin suuria heittelyitä? Näytelmän ovat kirjoittaneet  Sami Leskinen ja Esa Keski-Vähälä, ohjannut Kimmo Rämä. He ovat oivallisesti soveltaneet Gogolin novellin antimia nykyaikaan.

Akaki Akakijevitš on vaatimaton ja huomaamaton pankkivirkailija, jonka elämän täyttävät työ ja yksinkertaiset ilot, kuten lintujen ruokkiminen puistossa.

Siihen tarina päättyisikin, jos maailma Akakin ympärillä pysyisi paikallaan. Mutta niin ei käy. Paperileikkuri vaihtuu sähkökirjoituskoneeseen ja kirjoituskone tietokoneeseen, itäblokki kaatuu, lama johtaa nousukauteen josta seuraa väistämättä lama, jokainen uusi esimies on edellistä sekopäisempi. Kaiken keskellä Akaki saa päähänsä uudistua vaihtamalla nuhjaantuneen päällystakkinsa Armanin luomukseen. Vaatteet tekevätkin miehen – mutta markkinatalouden näkymätön käsi ei armahda ketään…

Esa Leskinen ja Sami Keski-Vähälä ovat ottaneet Nikolai Gogolin klassisen novellin käsittelyynsä ja siirtäneet sen tapahtumat suomalaiseen yritysmaailmaan. Tuloksena on musta komedia, jossa muutokset seuraavat toistaan hengästyttävällä vauhdilla ja pienellä ihmisellä on täysi työ pysytellä kyydissä.

Näyttelijät:

Deniz Kaya, Roosa Koivisto, Marianna Kulkin, Hanneli Ollikainen, Taru Parikka, Kimmo Puhakka, Mimmi Pölönen, Tiina Reinikainen, Rosa Takala, Tanja Tuomi